Bayramın Neşesi İş Sanat'ın YouTube Kanalında

İş Sanat, tamamı seyircili kaydedilen, sezonun en güzel iki konserinden seçtiği bölümler ile edebiyatımızın usta ismi Sabahattin Ali dinletisini, Ramazan Bayramı’na özel hazırladığı YouTube yayınlarında izleyicilerle buluşturuyor.  

Bayramda Kadın Ozanların türküleriyle müzik ziyafeti

Türk halk müziğinin üç güçlü sesi Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan’ın İş Sanat’ta gerçekleşen “Kadın Ozanlar” konseri izleyicilere coşkulu bir gece yaşattı. Sanatçıların, Anadolu’nun sevilen türkülerini seslendirdikleri konserin bir bölümü, “21 Nisan Cuma, saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında izleyicilerle buluşacak. 

İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşen konserde Burçak Tarlası, Gesi Bağları, Aynalı Körük gibi kadın ozanların güftelediği türküler seslendirilirken, sanatçılara tamamı kadınlardan oluşan halk müziği orkestrası eşlik etti. 

Salvatore Adamo ile nostalji rüzgârı

Uzun bir aradan sonra İstanbul izleyicisiyle buluşan dünyaca ünlü şarkıcı Salvatore Adamo, İş Sanat’ta verdiği konserle dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı.  Adamo konserinden en güzel şarkıların yer aldığı seçki, 22 Nisan Cumartesi, saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalından izlenebilir. 

 Fransızca şarkılarıyla dünya çapında 100 milyonu aşkın albüm satışı elde eden sanatçının şarkıları 1960’lı yıllarda Fecri Ebcioğlu tarafından Türkçe’ye uyarlanarak günümüze kadar ulaşmayı başardı. “Her Yerde Kar Var”, “Karlar Düşer”, “İsmini Haykırıyorum”, “Sevme Sen Beni” şarkılarıyla Türk dinleyicilerin de yakından tanıdığı Salvatore Adamo, konserde sevilen şarkılarının yanı sıra, Türkçe şarkılar da söyleyerek izleyicilere sürpriz yaptı. 

Sabahattin Ali’nin sevilen hikâyeleri “Bu Dünya Böyledir İşte” dinletisinde

İş Sanat’ın Türk edebiyatının usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerini sahnede müzik ile buluşturduğu dinletileri,  Sabahattin Ali’nin hikâyelerinden derlenen “Bu Dünya Böyledir İşte”, 23 Nisan Pazar, İş Sanat’ın YouTube kanalında yayınlanacak.

Sabahattin Ali’nin kırsal kesim insanının çaresizliğini, içine düştüğü trajikomik durumu, ironik ve yalın bir dille anlattığı  “Katil Osman”, “Ayran”, “Kafa Kâğıdı” ve “İki Kadın” hikâyeleri, radyo tiyatrosu canlandırmasıyla sahneleniyor. 

Atilla Birkiye’nin metnini hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği, Mehmet Birkiye’nin ise sahneye hazırladığı dinletide hikâyeleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendiriyor. Anlatıcılara Seda Subaşı Yalçın (keman) ile Şemsa İdil Ural (çello) eşlik ediyor.

Selim Erdoğan’ın anlatımıyla “Ey Vatan! Kuvayi Milliye’den Hakimiyet-i Milliye’ye”

Harp coğrafyacısı, yazar Dr. Selim Erdoğan’ın sunduğu, İş Sanat tarafından Türk Tarih Kurumu’nun katkılarıyla hazırlanan Ey Vatan! Kuvayi Milliye’den Hakimiyet-i Milliye’yenin 13. bölümü 22 Nisan Cumartesi, İş Sanat Youtube kanalında yayında olacak.

Programda, deneyimli sunucu Gülay Afşar’ın ses verdiği soruları Dr. Selim Erdoğan yanıt verirken, Büyük Taarruz’un son hazırlıkları anlatılıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı