Bitdefender Anlık Mesajlaşma Uygulamaları İçin Sektörün İlk Mobil Güvenlik Yazılımını Geliştirdi

Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram ve Discord gibi mobil tabanlı anlık mesajlaşma uygulamaları için sohbet koruma özellikli güvenlik yazılımı geliştirdi. En popüler sohbet uygulamaları üzerinden gelen ve kullanıcı güvenliğini tehdit eden kötü amaçlı yazılımlara ve oltalama linklerine karşı anında tepki gösterebilen güvenlik yazılımı, hem sektörde ilk olma hem de gerçek bir endüstri yeniliği niteliği taşıyor. Kullanıcıları mobil cihazlar üzerinden hedef alan ve sayısı gün geçtikçe artan siber saldırılara karşı korumaya yardımcı olan sohbet koruma özelliği finansal veriler, kimlik ve diğer hassas bilgileri ele geçirmek isteyen şüpheli bağlantılar ile ilgili kullanıcılara uyarılarda bulunuyor.

 

Dünya çapında 2 milyardan fazla kişi WhatsApp, 1 milyardan fazla kişi ise Facebook Messenger kullanıyor. En popüler sohbet uygulamaları üzerinden gerçekleşen siber saldırılar ise gün geçtikçe artıyor. Artan mobil tehditlere karşı global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram ve Discord gibi mobil tabanlı anlık mesajlaşma uygulamaları için sohbet koruma özellikli güvenlik yazılımını duyurdu. Anlık mesajlaşma uygulamaları için sektörün ilk sohbet koruma yazılımını geliştiren Bitdefender Antivirüs, Bitdefender Mobile Security'de bulunan özellikler ile anlık mesajlaşma uygulamalarından gelebilecek kötü amaçlı yazılım ve oltalama saldırılarına karşı etkili ve gerçek zamanlı koruma sağlıyor.

 

Sohbet Uygulamaları Siber Saldırıların Hedeflende

 

Hackerlar e-posta tabanlı kimlik avı saldırılarının ötesine geçerek popüler anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden kullanıcı verilerini hedef alıyor. Bitdefender Mobile Security ile anlık mesajlaşma uygulamalarında kötü amaçlı bir bağlantı algılandığında kullanıcılar, ilgili riskler ve önerilen eylem planı hakkında detaylı bilgilerle birlikte bir uyarı alıyor. Sektörde ilk olma özelliği taşıyan sohbet koruma özelliği ile ilgili Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, "Android için Bitdefender Mobile Security'de bulunan özellikler sayesinde kullanıcılar Android cihazlarında kötü amaçlı yazılımlara, kötü niyetli bağlantılara ve dolandırıcılıklara karşı güçlü, gerçek zamanlı korumaya sahip olduklarını bilerek güvenle sohbet edebilecek.” ifadelerinde bulunuyor.

 

Bitdefender Sohbet Korumasının Temel Özellik ve Faydaları

 

Bitdefender Antivirüs’ün Android cihazlar için geliştirdiği anlık mesajlaşma uygulamalarına yönelik sohbet koruma yazılımının temel özellik ve faydaları 3 başlık altında toplanıyor.

 

1. Mali kayıplar ve veri kayıpları için önleyici uyarı: Kullanıcılar mesajlaşma uygulamalarında, bildirimlerde veya kısa mesajlarda şüpheli bir bağlantı aldıklarında, bağlantıya erişmelerini veya paylaşmalarını engellemek amacıyla bilgilendiriliyor.

 

2. Herkes için geliştirilmiş koruma özellikleri: Tehlikeli olabilecek bir bağlantının açılması veya yanlışlıkla paylaşılması gibi durumlarda kullanıcılara geri çekme ve silme seçenekleri sunuluyor.

 

3. Gelişmiş sosyal mühendisliğin tespiti: İnsan merakından kaynaklanan kimlik avı saldırısı girişimleri ve aciliyet uyandıran mesajlar tespit ediliyor ve işaretleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni