C-Level Yönetici Verileri Hackerlar İçin Altın Değerinde

C-LEVEL YÖNETİCİ VERİLERİ HACKERLARIN HEDEFİNDE

 

Önemli bilgiler içeren hesaplara doğrudan erişim imkanı veren c-level yönetici verileri hackerlar için altın niteliğinde bir değer taşıyor. Farklı sektörlerdeki şirketlerin yöneticilerini hedef alan hackerlar, şirket web sitesi ya da kariyer siteleri aracılığıyla kendileri için en uygun yöneticileri seçiyor. C-level yöneticilere yönelik saldırıların genellikle ev ağları üzerinden gerçekleştiğini belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, üst düzey yöneticilerin alması gereken önlemleri 4 maddede sıralıyor.

 

En yüksek erişim düzeyine sahip olan ve teknolojik cihazlarında hassas veriler bulunan üst düzey yöneticiler, şirketin tüm finansal hesaplarına ve e-postalarına erişebiliyor. Bu nedenle c-level yönetici verileri hackerlar tarafından cazip bir hedef olarak görülüyor. c-level yöneticilere yönelik saldırılar ise genellikle şirket ağları üzerinden değil yöneticilerin ev ağları üzerinden gerçekleşiyor. Son yıllarda bu tür saldırıların arttığının altını çizen Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, hackerların 40’ının yöneticilerin ev IP adreslerine sahip olduğunu aktarırken c-level yöneticilerin siber saldırılarla mücadele ederken ev ağlarına yönelik alınması gereken önlemleri 4 maddede sıralıyor.

 

Korunmayan Ev Ağlarını Hedef Alıyorlar!

 

Hackerların c-level yöneticilerin ev IP adreslerine sahip olması pek çok kişiyi endişeye sürüklüyor ancak bunun nedeni büyük oranda hackerların bir ev ağına girerken karşılaştıkları tek zorluğun adresi bilmek olmasına bağlanıyor. Bu ağlar üzerinden yöneticilerin e-posta ve sosyal medya hesaplarına kolaylıkla erişebilen hackerlar, elde ettikleri bilgiler sayesinde şirketleri özellikle veri ihlali gibi büyük bir kriz yaşama riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Şirketlerin şirket içi etkili siber güvenlik önlemleri almasının yanısıra c-level yöneticilerin kişisel hesapları için de etkili güvenlik stratejileri geliştirmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, üst düzey yöneticiler için hayat kurtarıcı 4 önlemi sıralıyor.

 

1. Ev ağlarınızı güçlendirin. Yöneticilerin evlerinde kullandıkları teknolojik cihazlar, yönlendiriciler, modemler ve güvenlik duvarları gibi önemli cihazlara öncelik vererek evdeki tüm cihazların bağlı olduğu Wi-Fi ağının güvenliğini sağlamaları hacker saldırıları karşısında önem taşıyor.

 

2. Yazılım güncellemelerinizi rutin hale getirin. Bir sonraki adımda yöneticilerin kullandıkları tüm cihazlarda yazılım ve güvenlik sürümlerini güncellemeleri gerekiyor. Bu sayede güvenlik açıklarının önüne geçebilen yöneticiler, siber saldırılar karşısında daha etkin bir pozisyona yerleşebiliyor.

 

3. Benzersiz şifreler ve çok faktörlü koruma kullanın. Yöneticilerin, kullandıkları tüm online hesaplarda güçlü, benzersiz şifreler uygulamaları gerekiyor. Buna ek olarak çok faktörlü kimlik doğrulamanın kullanılması da tüm önemli belgeleri, dosyaları ve şifreleri daha güvenli hale getirebiliyor.

 

4. Kamera bulunan cihazlara dikkat edin. Hackerlar, yöneticilerin kullandığı teknolojik cihazlarda bulunan kameralardan elde edilen görüntülerle c-level yöneticilerine, şirket çalışanlarına ve yönetici yakınlarına şantaj yapabiliyor. Bu nedenle yöneticilerin tüm teknolojik cihazlarında kullanabileceği, kameraları izinsiz kullanımını engelleyecek uygulamalar kullanması gerekiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni