Doğan Yatırım Bankası, Dijital KOBİ Kredi Platformu KobiKrediD’yi hizmete sundu

‘Yeni nesil yatırım bankacılığı’ hedefiyle 2021 yılında sektöre giriş yapan Doğan Yatırım Bankası, KOBİ’lerin finansmana ulaşabilmesinde kolaylık sağlayan ve kredi başvurularını bulundukları yerden yapabilmelerine imkân veren KobiKrediD Platformu’nu hizmete sundu. Doğan Yatırım Bankası, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden hizmet verecek bu platform ile KOBİ’lere uçtan uca dijital çözümler sunan ilk yatırım bankası olurken, KOBİKrediD Platformu’nu DeFacto’nun geniş tedarikçi ağı ile buluşturacağını duyurdu.  

 

Ekonominin lokomotifi olan KOBİ’lerin gelişebilmesi ve rekabet güçlerini artırabilmesi amacıyla Doğan Yatırım Bankası bu yeni platformuyla KOBİ’lerin dijital süreçler üzerinden çok daha kolay ve hızlı, kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde finansmana erişmesini hedefliyor. 

 

“KOBİ’lerin finansmana erişimini hızlandırıyor ve kolaylaştırıyoruz”

Doğan Yatırım Bankası, finansmana erişimi geleneksel bankacılık ürünleri ve teminat kapasiteleri ile paralel olan KOBİ’leri desteklemek ve güçlerine güç katmak için çalışmaya devam ediyor. KobiKrediD Platformu sayesinde işleri için finansman ihtiyacı olan KOBİ’ler, şubeye gitmeden, zaman kaybetmeden, hızlı bir şekilde, dijital kanallardan başvurarak kolayca krediye ulaşabilecek. Doğan Yatırım Bankası, uçtan uca dijital çözümler sunan yeni nesil bankacılık anlayışı ile KOBİ müşterilerinin kredi başvuru işlemlerini kısa sürede sonuçlandırarak yatırım bankacılığı sektöründe farklılık yaratıyor.

 

Doğan Yatırım Bankası ile The Development Facility of the European Fund for Southeast Europe (EFSE DF) ile arasında KobiKrediD Platformu’nun geliştirme ve otomatik kredi karar altyapılarının oluşturulmasına yönelik imzalanan uluslararası iş birliği anlaşması kapsamında sağlanan fonlama desteği, EFSE DF’nin bir yatırım bankasına tahsis etmiş olduğu ilk destek oldu. KobiKrediD Platformu ile birlikte, dijital kanallardan kredi limit başvurusu hizmetini yeni nesil bankacılık anlayışıyla sunan ilk yatırım bankası olan Doğan Yatırım Bankası, rekabette farklılaşmayı hedefliyor. 

 

Doğan Yatırım Bankası’nın yeni platformu KobiKrediD ilk iş birliğini ünlü moda markası DeFacto ile gerçekleştirdi. DeFacto ile ortak gerçekleştirilen basın toplantısında, iş birliği kapsamında KobiKrediD Platformu’nun sunduğu çözümlerin DeFacto’nun geniş tedarikçi ağıyla buluşacağı ve DeFacto’nun tedarikçisi olan KOBİ ölçeğindeki şirketlerin dijital kanallardan hızla finansmana ulaşacağı açıklandı. Böylece KOBİ’ler nakit akışını aksatmadan iş süreçlerini sürdürülebileceği vurgulandı.

 

Doğan Yatırım Bankası CEO'su Hulusi Horozoğlu; konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

“Yeni nesil bankacılık anlayışıyla rotamız dijital”

“Doğan Yatırım Bankası olarak sektöre girişimizin yıldönümünde böyle yenilikçi bir platform sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Faaliyete geçerken; tecrübeli ve yetkin kadromuz, uluslararası ve bölgesel güçlü bağlantılarımız, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik katma değerli yatırım bankacılığı, yapılandırılmış finansman ve sermaye piyasaları ürünlerimize ilaveten dijital çözümlerimiz ile yatırım bankacılığında yeni bir dönem başlatacağımızı belirtmiştik. Birinci yılımızda çıkardığımız platformumuz KobiKrediD ile KOBİ’lerin finansmana erişimini hızlandırıyor ve kolaylaştırıyoruz. Kredi limit başvurularının web sitesi üzerinden alınacağı sistemde, ön onay sonrasında mobil uygulama üzerinden müşteri edinim sürecini de kolayca gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Kredi ön başvuru aşamasındaki değerlendirme hızı ile sektörde fark yaratmayı hedefliyoruz. Üretim yapan, istihdam sağlayan KOBİ’lerin, işlerini büyütmek için ihtiyaç duydukları finansmana en kolay ve en hızlı yoldan ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. DeFacto ile yapılan iş birliğinin iş dünyası ve Türkiye ekonomisine katma değerli çözümler sunma sürecine yardımcı olacağına inanıyorum. Moda perakendesinin önemli markalarından DeFacto’nun ekosistemindeki tedarikçilerin finansmana erişimine katkıları ve verimli iş birliği için DeFacto yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İş birliği sayesinde DeFacto tedarikçisi KOBİ’ler nakit akışlarını sürdürülebilir şekilde yönetecekler”

 

DeFacto Online Genel Müdürü Önder Şenol ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

93 ülkede 500’ü aşkın mağazamızla Türkiye’den dünyaya, gurur verici bir başarı öyküsü yazıyorsak bunda her zaman tedarikçilerimizle kol kola yürümemizin büyük bir katkısı olduğunun bilincindeyiz. Geçtiğimiz pandemi döneminde uluslararası devler, pandemiyi bahane göstererek siparişini verdikleri ürünleri bile satın almaktan vazgeçince tedarikçilerimizin ödeme dengeleri derinden sarsılmış, o dönemde DeFacto olarak ‘tezgahlar durmasın diye’ elimizi taşın altına koymuş, ‘Cansuyu’ projemizle toplamda 900 milyon TL ile nefes almalarına destek vermiştik. İçinde bulunduğumuz dönemde de bankaların kredi verirken seçici davrandıklarını biliyoruz. Şimdi de tedarikçilerimizin üretimlerini yaparken finansman engeline takılmadan yollarına devam etmeleri için Doğan Yatırım Bankası ile çok önemli bir iş birliğine imza attık. Bu iş birliği kapsamında; tedarikçimiz olan KOBİ’ler bankaya gitmek ya da formaliteleri yerine getirmek için zaman kaybetmeden, Doğan Yatırım Bankası’nın dijital kanallarından kolaylıkla ve hızlıca finansmana ulaşarak nakit akışlarını sürdürülebilir bir şekilde yönetebilecekler.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni