Erken rezervasyondan yararlananlar, yüzde 110’a kadar daha avantajlı tatil yaptı

Tatilsepeti 2022 -2023 yılı tatil verilerini açıkladı

 

Turizm sektörünün deneyimli oyuncularından Tatilsepeti, her yıl düzenlediği misafir memnuniyeti anket sonuçlarını yayınladı. Ankete katılanların 81’i 2022’de tatile çıktığını, 98’i 2023 için de tatil planladığını belirtti. Katılımcıların 71’i ise, 2023 için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanacağını söyledi.

 

 Erken rezervasyon dönemi yapılan alışverişlerin karlılığının altını çizen Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, 2022 yılında erken rezervasyon yapanların, son dakikacılara oranla 110’a kadar daha avantajlı olduğunu açıkladı. 

 

Misafirlerinin geçmiş tatillerini değerlendirmek ve gelecek dönemdeki beklentilerini öğrenmek adına her sene araştırma yapan Tatilsepeti’nin, bu yılki anketine 3219 kişi katıldı. Anket sonuçları ilginç verileri ortaya koydu.

 

81’i 2022 yılı içerisinde tatile çıktığını belirten katılımcıların, 51’i resort hotel ve tatil köylerini tercih ederken, 18’i butik otelleri seçti. Katılımcıların 10’u kendine veya yakınına ait yazlık evleri, 7’si villa veya ev kiralamayı, 5’i pansiyonda konaklamayı, 4’ü karavan, kamping, glamping ve tekne gibi alternatifleri tercih etti.

 

Tercihleri, uygun fiyatlar ve ödeme kolaylığı belirliyor

Katılımcılara, tatil tercihlerini belirlemelerindeki üç kıstas sorulduğunda ise, rezervasyon yaptıran misafirlerin 26’sı fiyat uygunluğunu, 16’sı ödeme kolaylığını ve taksit sayısını, 13’ü ise iptal ve iade kolaylığını ön planda tuttuğunu belirtti.

 

98’i, 2023 yılı için de tatil planladığını belirten katılımcıların, gelecek yılki tatil planlarında da 3 farklı kriter mevcut; ancak oranlar geçen seneye göre artmış durumda. Katılımcıların 32’si uygun fiyatı, 21’i ödeme kolaylığı ve taksit sayısını, 19’u ise iptal ve iade kolaylığı imkanlarını ön planda tutuyor.

 

71’i erken rezervasyon fırsatlarından yararlanacak

Tatile gitmeyi planlayanların 74’ü, bu yılki tatil bütçesine geçtiğimiz yıla oranla daha büyük bir pay ayırmak zorunda kalacağını düşünüyor. 2023’te tatil planlayanların 71’i, bu sene erken rezervasyon döneminde tatil almayı planladığını söylüyor.

 

Bütçedeki payı arttırmamak için ise, katılımcıların 28’si konakladığı gün sayısını azaltmayı, 26’sı daha uygun fiyatlı bölgeleri, 15’i yaptığı tatil sayısını azaltmayı, yine 15’lik bir kısım da her şey dahil oteller yerine, oda kahvaltı veya yarım pansiyon otellerde konaklamayı tercih ediyor.

 

Erken rezervasyon yapanlar, son dakikacılara oranla 110’a kadar daha avantajlı oldu

Erken rezervasyon dönemi yapılan alışverişlerin karlılığını vurgulayan Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz “Önümüzdeki yıl için planlanacak erken rezervasyon döneminin, öncekilerden çok daha farklı ve önemli olacağını öngörüyoruz. Yurt dışından gelen turist sayısının artması nedeniyle olabilecek müsaitlik problemleri ve ani değişim gösteren fiyatlardan nedeniyle, tüketicilerin erken rezervasyon dönemini özellikle tercih etmesini öneriyoruz. 2022 yılı için yaptığımız analizler, geçen sene erken rezervasyon döneminde yaz tatili satın alan misafirlerimizin, son dakika tatil alanlara oranla 110’a kadar  daha avantajlı olduğunu gösteriyor. 25 ön ödeme imkanı, 72 saat kalana kadar iptal hakkı, 18 taksite varan ödeme seçenekleri ve dahası, misafirlerimizin erken rezervasyon dönemini kaçırmamasını öneriyoruz” açıklamasında bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni