Genç İletişimciler kolajlarını sergilediler

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Reklamcılık Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Uluslararası Kolaj 2022 Sergisi”, EÜ İletişim Fakültesi Fuaye Alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Küratörlüğünü Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Balcı ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit’in üstlendiği serginin açılışına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Füsun Topsümer, Prof. Dr. Elif Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergide eserleri inceleyen Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Öğrencilerimizin böylesine güzide eserlere imza atması bizler için de son derece gurur verici. Birbirinden değerli bu eçalışmaların ortaya çıkmasında emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Sergi, öğrencilerimize motivasyon kaynağı oldu”

Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit ile birlikte sergi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Burcu Balcı ise, “Sergimiz, pandemi dönemi öncesinde de gerçekleştirdiğimiz kolaj sergilerinin devamı niteliğinde. Pandemi döneminde yüz yüze derslerimiz olmadığı için bu sergilerimizi de maalesef gerçekleştiremedik. Pandemi sonrası ilk kez sergimizi açıyoruz. Bunun için çok heyecanlıyız. Sergimizi gerçekleştirmek, öğrencilerimiz açısından da önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Sanat Akımları ve Sinema ile Reklamcılık ve Sanat Akımları dersleri kapsamında yapılan projelerden ortaya çıkan eserlerden bu sergiyi oluşturduk.  Serginin küratörlüğünü beraber üstlendiğimiz Dr. Öğr. Üyesi Onur Akşit hocamız ile birlikte derslerimizde öğrencilerimize kolajın nasıl tasarlandığını, ne gibi özellikler taşıdığını sinemadan ve görsel sanatlardan örneklerle paylaştık. Bu bilgiler doğrultusunda öğrencilerimizi serbest bırakarak kolaj çalışmaları yapmalarını istedik. Değerlendirmelerden 90 puan ve üzeri alanlar sergiye kaldı ve bu şekilde sergimizi açmış olduk” dedi.

Sergi açılışında Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü ikinci sınıf öğrencisi Leila Siedvapova, gerçekleştirdiği dans gösterisi ile izleyenleri büyüledi. Sergi, 9 Ocak tarihine dek İletişim Fakültesi Fuaye Alanında ziyarete açık olacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni