Huawei’in geliştirdiği akıllı ulaşım sistemi limanlarda verimliliği artırıyor

Huawei, 5G ve yapay zeka tabanlı akıllı ulaşım sistemleriyle, limanlardaki iş verimliliğini artırıyor. Huawei, navigasyon sistemleri üreticisi BeiDou ile yaptığı işbirliğiyle, Çin’de faaliyet gösteren Tianjin Limanı’nda, akıllı lojistik uygulamalarını başlattı. 

 

Liman işletmeleri, 5G ağ sistemlerinin sunduğu avantajlardan yararlanan iş kolları arasında yer alıyor. Küresel ticaretin yaklaşık 80'i deniz yoluyla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle entegre küresel taşımacılıkta, lojistik süreçlerinin yönetimi ve gemilerin limanlardan zamanında ayrılabilmeleri önem taşıyor.

 

Huawei, liman endüstrisine yönelik çözümleriyle; enerji tasarrufunu, iş güvenliğini ve iş verimliliğini artıran çözümler sunuyor. Şirketin geliştirdiği 5G+4L otonom sürüş teknolojisiyle, limanlarda önemli bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlanıyor.

 

Elektrikli tırlarla sıfır karbon salınımı 

Huawei ve BeiDou’nun geliştirdiği akıllı ulaşım sistemiyle, Tianjin Limanı konteyner terminalindeki vinçler, uzaktan bağlantı ile kontrol edilebiliyor. Bunun yanı sıra, liman içinde hizmet veren konteyner ve gemiler arasında yük taşıyan elektrikli tırlar da sürücüsüz olarak çalışabiliyor. Uzaktan kontrol edilen tırlar, önceden hesaplanan sürüş rotasına göre istasyonlara ulaşarak, tüm sürecin kısa sürede ve güvenle tamamlanmasını sağlıyor.

 

Huawei’in geliştirdiği yapay zeka tabanlı ‘Ultra-L4’ akıllı ulaşım modülü üzerinde çalışan sistem, aynı zamanda dünyanın ilk sıfır karbon salınımlı akıllı liman ulaşım sistemi olma özelliğine sahip. Çin’deki en yüksek teknolojik altyapıya sahip limanlardan biri olan Tianjin’de kullanılan 76 tır, sabit rotalar üzerinde, 7/24 iş vardiyasıyla sürücüsüz olarak çalışıyor.

 

Tianjin Limanı, bu dönüşümle birlikte, 20 oranında enerji tasarrufuna imza atarken, saatte 39 birim konteyner yükleme hızıyla, iş verimliliğini de 20 oranında artırdı.      

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni