Kobi’lerin yüzde 54’ü Siber Güvenliğin İlk Adımını Uygulamıyor

HACKERLERİN GÖZDESİ KOBİ’LERİN DE  SİBER SALDIRILARDAN KORUNMASI GEREKİYOR!

 

Manşetleri süsleyen ve şok etkisi yaratan siber saldırıların genelde küresel çaplı işletmelere yönelik olduğu düşünülüyor. Ancak bu düşünce, küçük ve orta ölçekli işletmeleri siber güvenlik önlemlerinden uzak tutabiliyor. KOBİ’lerin 54’ünün çok faktörlü kimlik doğrulama çözümünü kullanmamasına dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, MFA çözümünün özellikle de KOBİ’ler için hala yaygın olarak tavsiye edildiğini hatırlatıyor.

 

Çok faktörlü kimlik doğrulama kullanımı, kullanıcıların bir işletme hesabına her giriş yaptığında birden fazla kanıt sunmasını gerektiriyor. Yıllardır kullanılan ve siber güvenlik uzmanları tarafından hala tavsiye edilen bu çözüm en uygulanabilir çözümlerden biri olma özelliğini de kaybetmiyor. Yapılan araştırmalarda KOBİ’lerin 54’ünün işletmeleri için çok faktörlü kimlik doğrulama kullanmadığı, 47’sinin ise çok faktörlü kimlik doğrulamasını anlamadığı görülüyor. KOBİ’lerin yarısından fazlasının MFA çözümünün faydalarının farkında olmadığı bulgusuna dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, KOBİ’lerin siber güvenlik önlemlerini göz ardı etmesinde hem yetersiz kaynaklar hem de siber güvenlik bilinci eksikliğinin etkisi olduğunu belirtiyor.

 

En Küçük İşletmeler Bile Değerli Verilere Sahip

 

Her ölçekten ve sektörden işletmeler siber güvenlik tehditlerine karşı savunmasız olabiliyor. KOBİ’ler de uluslararası çapta operasyon yürüten işletmeler gibi siber saldırı riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Kaynakları ve dijital okuryazarlığa erişimleri göz önünde bulundurulduğunda kendilerini savunabilecekleri etkin bir mekanizmaya sahip olmadıkları için KOBİ’lerin bazı durumlarda daha büyük risk altında olduğu da bilinen bir gerçek. En küçük işletmelerin bile müşteri işlem kayıtları ve ticari sırlar gibi önemli verilere sahip olduğunu vurgulayan Yusuf Evmez, siber saldırıların şirketlere olan maliyetinin sadece veri kaybı olmadığını, KOBİ’lerin aynı zamanda sistemlerine erişimi de kaybedebileceklerini hatırlatıyor.

 

Gücü Kanıtlanmış Bir Çözüm KOBİ’lerin İmdadına Yetişiyor

 

Neredeyse tüm hesap ele geçirme saldırılarının etkili uygulanan çok faktörlü kimlik doğrulama çözümü ile durdurulabildiği biliniyor. Siber saldırıları durdurmanın kanıtlanmış yolu olan bu çözüm daha çok KOBİ’nin başvurması gereken bir çözüm olarak görülüyor. İşletmeler dijital varlıklarını büyüttükçe siber güvenlik ihtiyaçları artıyorken çok faktörlü kimlik doğrulamanın işletmelerin bilgisayarlarında ya da mobil cihazlarda donanım değişikliği gerektirmemesi ve düşük maliyetli olması da KOBİ’lerin tercih edebileceği bir seçenek olmasını sağlıyor. Güçlü bir parola, siber güvenliği sağlamak için iyi bir adımken çözülmesi karmaşık bir parola tek başına yeterli sayılmıyor. Sağlam bir siber güvenlik ekosistemi için büyük işletmeler gibi KOBİ’lerin de siber saldırılardan korunması gerektiğinin önemini hatırlatan WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, şirketlerin pahalı donanımlara ihtiyaç duymadan ve büyük bütçeler harcamadan bulut tabanlı çok faktörlü kimlik doğrulama hizmetine sahip olabileceğine dikkat çekiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni