Kültür Mirası'nın uluslarası buluşma noktası 7. HERITAGE İSTANBUL 3-5 Mayıs'ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda…

Kültürel miras bilincinin artması ve bu mirasın korunması konularını kendine sosyal misyon edinen ve bu misyon doğrultusunda ürün, hizmet ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuar ve konferansı HERITAGE İSTANBUL, bu yıl 3-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında 7. kez kültür mirası meraklıları ile buluşacak. 

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ArtCloud Network International’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan HERITAGE ISTANBUL, müzecilik, arkeoloji, restorasyon, kütüphanecilik sektörlerinde faaliyet gösteren lider ulusal ve uluslararası firmaları, konferans, söyleşi ve atölye çalışmalarında alanında uzman, değerli birçok isim ile bir araya getirecek. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği, İBB Kültür A.Ş. tarafından desteklenen HERITAGE İSTANBUL, 7. senesinde 32’ si yurt dışından olmak üzere 120’nin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak. Katılımcılar arasında, İtalya Ülke Pavilyonu ile Belçika, İsveç, Nijerya, Hollanda, Almanya, İspanya, İran ülkelerden farklı kurumlar da yer alıyor. 

7. HERITAGE ISTANBUL, kültürel miras endüstrisinin müzecilik, arkeoloji, restorasyon ve kütüphanecilik alanlarında “duayen” isimlerini 3 gün boyunca 25 konferans, 17 Miras Sohbeti ve 11 atölye etkinliği ile kültürel miras meraklılarını buluşturarak sektör için önemli bir çekim merkezi yaratacak. Yine ayrıca 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi nedeniyle özellikle müzecilik ve restorasyon alanında afet önleyici koruma konularında oturumlar da fuar boyunca konusunda uzman kurum, kuruluş ve kişilerin katılımı ile gerçekleştirilecektir. 

7. kez düzenlenecek HERITAGE İSTANBUL ile ilgili açıklamalarda bulunan Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan, “Kültür Mirası bir ülkenin geleceği aktardığı kodlarıdır, geçmişi geleceğe somut olarak aktarıldığı en önemli alanlardan biri somut ve bununla birlikte somut olmayan kültürel mirastır. Bu yıl yedinci kez yapmak için hazırlıklarını sürdürdüğümüz HERITAGE İSTANBUL, Artcloud Network International Ana Sponsorluğunda  Türkiye’den ve dünyanın farklı coğrafyalarından birçok ülke, kurum ve uzmana ev sahipliği yapacak. Kültür Mirasının kalbi 3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da atacak. Tüm kültürel miras meraklılarını ve halkımızı HERITAGE İSTANBUL’da görmekten mutluluk duyacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni