Mobilet'te Mart Etkinlikleri

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, tiyatrodan sinemaya, basketboldan konserlere kadar binlerce etkinliğe “Yerin Hazır” diyor.

Devekuşu Kabare’nin unutulmaz prodüksiyonu ile hafızalara kazınan Turgut Özakman’ın “Deliler” oyununu günümüze taşıyan Deli Bayramı” büyük usta Metin Akpınar ve Mert Fırat’ın ortak yönetmenliğinde 26 Mart saat 17.00’de DasDas’ta 80’leri anımsatacak. Özlem Ovalı ve Alper Baytekin’in yazdığı keyifli çocuk oyunu “Kuşlara Fısıldayan Kız”, 26 Mart saat 13.00’te DasDas’ta minik tiyatroseverleri bazen denizin altında bazen de gökyüzünde kuşlarla bir araya getirecek. David Mamet’in güç, iletişimsizlik, ayrıcalık, istismar temalarını işleyen oyunu “Oleanna” Kayhan Berkin’in uyarlamasıyla “Sınırlar” ismiyle sezonda seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Ecem Uzun ve Kenan Ece’nin etkileyici performanslarıyla “Sınırlar” 28 ve 29 Martta saat 21.00’de DasDas’ta olacak. 

Büyük usta Ferhan Şensoy’un 1980 yılında yazıp sahneye koyduğu Şahları Da Vururlarmart ayında da İstanbul’un farklı noktalarında seyirciyle buluşacak. 1940’ların İran’ında isim benzerliği yüzünden İran İstihbarat Teşkilatı ile başı belaya giren Ömer Hayyam’ın yanlışlıkla hapse atılmasıyla başlayan hikayede, bir tarafta geçim sıkıntısı içinde bunalan halk, isyanın yavaştan yükselen sesleri; diğer tarafta halktan kopuk yönetim, iktidar çekişmeleri içinde bir İran görülür. Dönemin dünya basınını fazlaca meşgul eden saray hayatını, şah yönetimi ile halk arasında günbegün açılan uçurumu mizahi bir dille, günümüze göndermelerle anlatan “Şahları Da Vururlar”, 24-25 ve 31 Mart tarihlerinde SES Tiyatrosu’nda ve 27 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 

Nobel Edebiyat Ödülü Sahibi Yazar ve Tiyatro İnsanı Dario Fo’nun en fazla sahnelenen oyunları arasında yer alan “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz!da, marketler zamlı tarifeden mal satabilsin diye pazarcıların indirim yapması yasaklanır. İsyan eden halk tüm marketleri yağmalar. Polis fakir mahalleleri kuşatır, tek tek evleri aramaya başlar. Karısının yağmacılığından habersiz olan sistem yanlısı bir adam, kendini karmaşanın içinde bulur. “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz”, Füsun Demirel’in çevirisi ve Ebru Kara’nın rejisiyle, 28 Mart’ta Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde ve 29 Martta Yunus Emre Kültür Merkezi’nde olacak.

Baba Tiyatro prodüksiyonu “Taxim Bistro”, 21 Martta Bostancı Gösteri Merkezinde seyirciyle buluşacak. Sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği bu kara komedinin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

Dostlar Tiyatrosunun yeni oyunu, Ryszard Kapuscinski’nin aynı adlı kitabından Colin Teevan’ın uyarladığı “İmparator”, Etiyopya İmparatoru Haile Selasiye’nin 44 yıl süren saltanatını ve sonunu anlatıyor. Oyunu Türkçe’ye çeviren, dramaturjisini yapan Genco Erkal aynı zamanda yönetiyor ve Enes Sarı’yla birlikte oynuyor. Giysi tasarımı Özlem Kaya, müzik Nâzım Çınar imzasını taşıyor. “İmparator” 21 Martta Caddebostan Kültür Merkezi’nde ve 23 Martta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde olacak.

İnteraktif polisiye oyunları ile tanınan Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası’nın yeni oyunu “Sette Cinayet” 24 ve 29 Mart’ta Dada Salon’da. Selin Atasoy’un yazdığı, Okan Bayülgen’in yönettiği Sette Cinayet, bir film setinde geçiyor. Ülkenin en önemli 3 kadın oyuncusu ile çekilen iddialı bir müzikalin, şehir dışındaki devasa setinde, çekimlerin son iki gününde, başrol oyuncularından biri aniden hayatını kaybeder. Büyük bir panik yaşayan set ekibi, çekimlerin muhakkak bitirilmesi gerektiğini söyleyen prodüktörün zoru ile yeraltı dünyasının en önemli temizlikçisini yardıma çağırır. Şimdi sıra, katili bulmaya, cinayeti temizlemeye ve çekimlerin tamamlanmasını sağlamaya gelmiştir. Dada Salon mart ayında büyük ilgiyle takip edilen Tutkum Boğuşmak Show’u da ağırlıyor. Tutkum Boğuşmak Show, 26 ve 30 Mart’ta Dada Salon’da olacak.

Sahne Dragos mart ayında tiyatroseverleri ağırlamaya devam ediyor. Bahtiyar Engin, Hande Nur Tekin ve Fırat Kırca’nın sahneye taşıdığı, dogmatik dinsel hassasiyetlerin köpürdüğü, kitlesel günah çıkarma ve arkaik bir kurban verme ayinini andıran bir gün “Hakikat Ateşi” 30 Mart’ta Sahne Dragos’ta olacak. 31 Mart’ta ise Sahne Dragos, “Halktan Biri” oyununa ev sahipliği yapacak. Bir ABD vatandaşının, Başkan’ın ülkesini kötü yönettiğini düşünmesi üzerine Başkan’a yazdığı mektuplara son vermesini sağlamak için gelen FBI ajanıyla hikayesini anlatan oyun, yüzeyde güncel, komik ve eğlenceli bir hikâye anlatırken, derinde ABD hükümetleri ve kompleksli yöneticilerinin dünyaya ve insanlığa verdiği ağır hasarları sebepleriyle göz önüne seriyor.

Peter Quilter’in yazdığı ve Bora Severcan’ın yönettiği Muhteşem Diva “Florence Foster Jenkins” gerçek ve komik hikayesi 21 Mart’ta Trump Sahne’de ve 24 Mart’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelecek. Muhteşem Diva, New York Manhattan’da yaşayan eksantrik karakter Florence Foster Jenkins’in gerçek hikayesini konu alıyor. Baş rollerini Asuman Dabak, Atılgan Gümüş, Gülen Karaman, Yiğit Yapıcı, Selen Severcan ve Deniz Bice’nin paylaştığı Muhteşem Diva’nın müzikleri Murat Kodallı tarafından canlı olarak icra ediliyor.  

Amerika Birleşik Devletleri’nde oyunları en çok sahnelenen yazarların başında gelen Lauren Gunderson’un 2018 yılında kaleme aldığı Doğal Afet26 Mart’ta Atlas 1948 Sahnesi’nde. İlker Ergin’in yönetmenliğinde sahnelenen tek kişilik oyun, anlatım tarzıyla ve Nilperi Şahinkaya’nın dinamik oyunculuğuyla kalabalık bir kadro seyrediyormuş hissi uyandırıyor. Atlas 1948 Sahnesi, 31 Mart’ta ise “Sıradan Karşılaşmalar” oyununu ağırlıyor. Sıradan bir günde, herhangi iki kişinin, olağan bir şekilde karşılaşmasıyla başlayan hikayede yaşam ve sahne, gerçek ve kurmaca iç içe geçer. Oyun dijital araçları bünyesinde barındıran, biçim olarak deneysel ve hikaye anlatımı hibrit bir yapıda tasarlanmıştır. 

TiyatrOPS, 30 Mart’ta Erkan Kolçakköstendil’in 90 dakikalık ‘’tek kişilik’’ gösterisi  “12 Numaralı Adam”ı ağırlayacak. TiyatrOPS’un 31 Mart’taki konuğu olan “Müdahale” oyunu ise kişisel ve evrensel sınırlar, hak ve özgürlükler gibi konulardan bahsederken “kaos dolu günümüz dünyasında birbirimizle nasıl ilişki kurup hayatta kalacağız?” sorusunu merkezine alıyor. 

Positive Aging Leader Pınar Özdemir Hotiç ve Dr. Kerem Dündar liderliğinde tasarlanan bilimsel wellbeing programı RESTART 26 Mart’ta Conrad İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşecek. Restart Wellbeing Day: İyi Uyku, İyi Sen etkinliğinde wellbeing dünyasının önde gelen hekimleri, akademisyenleri, uzman isimleri ve markaları ile uyku hakkında derinlemesine konuşmalar, iyi uyku ipuçları, özel deneyimler ve uygulamalar yer alacak.

Tutankhamun, Çocuk Kral’ın Hazineleri” sergisi Mart Ayında da Devam Ediyor

3300   “yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan,”Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakapları olan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilemeyen eserlerin sergilendiği ve tüm dünyada ziyaretçi rekorları kıran “Tutankhamun, Çocuk Kral’ın Hazineleri sergisi   31 Marta kadar UniqExpo’da devam ediyor. İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından 1922’de keşfedilen, “bozulmamış halde bulunan ilk firavun mezarı” olma özelliği taşıyan Tutankhamun’un kral mezarı, Mısır’daki Krallar Vadisi’nde gün yüzüne çıkarılan en zengin ve görkemli hazine olma özelliğini taşıyor. 1961’den bu yana 62 yıldır dünyayı dolaşan 20. yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi kabul edilen Firavun Tutankhamun’un kral mezarında bulunan hazinelerin görülebildiği Çocuk Kral Tutankhamun’un Hazineleri Sergisi’nin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

Anadolu Efes’ten Çizme Paketi

Anadolu Efes, EuroLeague’de normal sezonun son çift maç haftasında, kendi evinde iki İtalya temsilcisini ağırlıyor. “Çizme Paketi” ile Sinan Erdem’de 28 Mart’ta gerçekleştirilecek Anadolu Efes – EA7 Emporio Armani Milan karşılaşmasına ve 30 Mart’taki Anadolu Efes – Virtus Segafredo Bologna maçına tek biletle girilebilecek. 

Dayanışma Sahnesi Mobilette

Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarabilmek amacıyla başlayan dayanışma kampanyasına destek veren etkinliklere Mobilet’ten ulaşılabiliyor. Dayanışma kapsamında satışı yapılan biletlerden hizmet bedeli almayan Mobilet’teki etkinlikler şöyle;

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Ahmet Sami Özbudak’a her sene ilk kez o yıl sergilenmiş olan en başarılı yerli oyunun yazarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü getiren Gomidas, 25-26 ve  31 Martta Surp Vortvots Vorodman Kilisesinde olacakOyunu için izleyici biletinin yanı sıra destek paketi biletleri de alınabiliyor. 

Önde gelen kültür sanat kurumlarıyla birlikte Deprem Bölgesi Enstrüman Destek Fonu’nu hayata geçiren Pozitif’in mart ayı boyunca gerçekleştireceği destek etkinlikleri ise şöyle;

Dayanışma İçin Müzik konserlerinin ilki için yerli caz sahnesinin önde gelen ekiplerinden Alp Ersönmez Cereyanlı”, MadenÖktemErsönmez ve Çağrı Sertel 23 Mart saat 21.30’da Babylon’da olacak. 24 Mart’ta yerli bağımsız sahnenin sevilen isimlerinden  Palmiyeler, Öncesi:Hav Hav!25 Mart’ta Türkiye modern müzik tarihinin özgün ekiplerinden BaBa ZuLa ve Sattas29 Mart akşamı; yerli rap, hip-hop ve alternatif sahnelerinden Baneva, Baran Mengüç, Barış Demirel, Da Poet & İdil Meşe (Rain Lab), Deniz Tekin, DJ Big Poppa, Hayki, Kamufle, Kayra, Kezzo, Şanışer, Sokrat St, Tankurt Manas’ın performanslarıyla Açık Sahne, 30 Martta psikedelik ve disco müziğin yerli temsilcilerinden Hey! Douglas ve 31 Martta trip-hop, breakbeat ve elektronik müziğin öncü DJ ve prodüktörlerinden Nightmares On Wax ile Selectist Babylon’da olacak. 

Mobilette Konserler

Bugüne dek 2 uzun, 6 kısa albüm yayınlayan ve duygusal besteleri ile kazandığı ününü ‘Valse’ adlı parçasıyla pekiştiren genç piyanist ve besteci Evgeny Grinko, 23 Martta Bostancı Gösteri Merkezi’nde ve 25 Martta M Show Center’da hayranlarının karşısına çıkıyor.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Rahmaninov’un 150. doğum yılına ithafen, bestecinin çello ve piyano repertuvarının yer aldığı albüm “Rachmaninov works for Piano& Cello”, Güldiyar Tanrıdağlı (piyano) ve Çağlayan Çetin (viyolonsel)’in performanslarıyla 22 Mart’ta dinleyicileri ağırlayacak. 20 Mart’ta, daha önce de bir çok defa Süreyya Operası’nda seyirciyle buluşan ve büyük beğeni toplayan Viyana Yaylı Çalgılar Beşlisi (Wiener Kammersymphonie)’nin klasik repertuvardan 19. yy’a ve çağdaş eserlere uzanan geniş repertuvarı müzikseverlerle buluşacak. 27 Mart’ta ise Norveçli saksafoncu Ola Asdahl Rokkones’in konuk sanatçı olacağı Paganini 24 Kapris konserinde Süreyya Operası’nda olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni