Ormanya'da 7'den 70'e herkes çok eğleniyor

Büyükşehir’in Kocaelili çocuklar ve aileleri için Ormanya’da hazırladığı 23 Nisan etkinliklerinde herkes çok eğleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Ramazan Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle bu yıl Ormanya’da bir program organize etti. Ormanya’da Bi Dünya Eğlence sabah saatlerinden itibaren başladı. Ormanya’ya gelen aileler ve çocuklar, sabahtan bu yana devam eden etkinliklerde çok eğlendi. Sadece çocuklar değil, anne babalar da 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

ORMANYA’DA ÇİFTE BAYRAM

23 Nisan Pazar günü Büyükşehir’in adeta açık hava festival alanına dönüştürdüğü Ormanya’ya çocuklarıyla beraber gelen aileleri bando, palyaçolar ve çeşitli ikramlar karşıladı. Giriş kapısından Orman Kütüphanesi’ne uzanan yol boyunca yüz boyama, maket yapımı, uçurtma, botanik, ebru, tohum ekimi, dinozor şapkası, el yapımı kağıt, çanta tasarımı, atığın serüveni, çim adam gibi onlarca atölye yer aldı.

 

DOĞAL LEZZETLER VE İKRAMLAR

Ormanya içinde kurulan vitamin durağı, meyve şöleni, bembeyaz dişler, orman lezzetleri, Ayı Yemeği tatlı tarifler, Sincabın Meşeli Mutfağı gibi atölyelerde doğadan elde edilen malzemelerle lezizi yiyecekler hazırlandı ve pratik tarifler verildi.

 

KÜTÜPHANEDE SEÇKİN YAZARLAR

Ormanya’nın en çok ilgi gören alanlarından Orman Kütüphanesi, seçkin yazarları misafir etti. Yazarlar Ayşe Sevim, Yusuf Asal, Berfin Sıla Kepez, Yusuf Duru okurlarıyla buluştu. Orman Kütüphanesinde ayrıca çocuklara yönelik kukla gösterisi ve bilmece yarışmaları da düzenlendi.

 

İÇ SAHNEDE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

23 Nisan Çocuk Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın en güzel şekilde yaşanabilmesi için Büyükşehir, Ormanya’ya iki ayrı sahne kurdu. Yol boyunca yer alan atölyelerin sonuna kurulan iç sahnede gün boyu zumba kids, kılavuz gençlik korosu, Pamuk Prenses, Pepe çocuk müzikali, Zeynep Akyıldız ile çocuk şarklıları, Marmelat kukla şov, bilim şov ve Gönül Yeprem ile çocuk şarkıları, Çöp Atlas tiyatro oyunu etkinlikleriyle çocuklar ve aileleri keyifli bir gün geçirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni