Zorlu PSM'de Dünyanın İlk Sanat NFT Bienali: Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi

Sanat dünyası ile dijital dünyayı bir araya getiren ve 2023 yılının Ocak ile Şubat ayları boyunca dünyanın 9 farklı noktasında sanatseverlerle buluşacak olan  “NFT Biennial” dünyada ilk kez İstanbul’da, Zorlu PSM’de başladı. NFT Biennial, hem Metaverse’te hem de Zorlu PSM’deki sergileriyle katılımcılar için fiziksel ve dijital bir sanat deneyimi sunmayı vaad ediyor.

6-15 Ocak aralığında Zorlu PSM’de ziyaret edilebilecek NFT bienali, doğa, insan ve teknoloji üçgeni etrafında şekilleniyor. Kavramsal çerçevesinde “İnsanlığın teknolojiyi ne kadar içselleştirebildiği” yer alıyor. Bu çerçevede 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği dünyanın ilk ve tek NFT bienali, 15 Ocak 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak Zorlu PSM’nin galeri alanında ziyaret edilebilecek.

Dünyanın ilk NFT bienali 6 Ocak 2023 tarihinde İstanbul’da Zorlu PSM’de kapılarını açtı. NFT Biennial Direktörü Rahim Ünlü, Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ve NFT Biennial küratörlerinden Julie Walsh ve Atay İlgün’ün konuşmalarıyla başlayan açılışta, KAOSMOS ve Balkan Karışman, Deniz Erdem ve /da ve Jtamul performanslarını sergileyerek, katılımcılara eşsiz deneyimler yaşattı. NFT Biennial 2023’ün ilk iki ayı boyunca İstanbul dahil dünyanın 9 farklı noktasında fiziksel mekanlarda ve Metaverse’de düzenlenecek. NFT Biennial, İstanbul’dan sonra Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo’nun da dahil olduğu birçok şehirde sanatseverlerle buluşacak. 100’ü aşkın sanat NFT eserinin sergileneceği ve dünyaca ünlü açık kaynaklı blokzincir platformu Tezos’un global iş birliğiyle gerçekleştirilen NFT bienalinin diğer destekçileri arasında Web 3.0 ve blokzincirin önde gelen şirket ve topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ve fx(hash) de yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni