kimler hızlı okuyabilir

Kimler Hızlı Okuyabilir?

 

 Ortalama bir insan yaşamı boyunca normal okuma hızıyla günde yarım saat ile iki saat arası değişen bir sürede okuma yapmak durumundadır. Bir insanın gazete, kitap, dergi, raporlar, evraklar, mesajlar ve mailler gibi türlü şeyleri okumak için günde bir buçuk saatini ayırmak durumunda kaldığını düşündüğümüzde, bu birey ayda yaklaşık 45, yılda ise 540 saatini okuma yaparak adeta harcıyor demektir. Bunu aşabilmenin tek yolu ise hızlı okuma yeteneğidir. Kimler hızlı okuyabilir?

 

 Hızlı okuma yeteneği dogmatik değil geliştirilenilen bir özelliktir. Günde yaklaşık 3 ile 10 dakika arasında minik bir zaman ayırarak okuma hızınızı belirli tekniklerle 2 katına çıkarabilir ve iş hacminizi de en az 2 katına çıkararak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Öğrenciler açısından da özellikle sınav dönemlerinde oldukça önemli bir avantaj yaratarak başarıyı yakınlaştıran hızlı okumanın en önemli özelliği ise anlayarak okumaktır.

 

 Hızlı okumanın özelliği nedir? Kimler hızlı okuyabilir? Hızlı okuma esasen anlama ve hafıza arasındaki bağı güçlendirmektir. Daha evvelki okuma süresine oranla bireylerin daha kısa sürede kavrama ve anlama yeteneklerini açığa çıkararak bir dakikada anlayarak okuyabildikleri kelime sayısını ve algılama düzeylerini artırmaktadır. Bildiğiniz üzere beynimiz ile gözlerimiz arasında adeta ışık hızında bir iletişim oluşmaktadır. Beynimiz de bu şekilde çok hızlı bir okuma yeteneğine sahiptir ancak önemli olan o potansiyeli açığa çıkarmaktır.

 

 Bir okuyucunun kelime dağarcığı ne kadar fazla zengin olursa okumada da o denli başarı ve kolaylık sağlanmaktadır. Bu durum kısa bir zamanda ne kadar fazla kelime okunduğunun tasviridir. Aynı zamanda ise sadece hızlı bir şekilde okumaktan ziyade anlayarak okumak oldukça önemlidir.

 

 Kimler hızlı okuyabilir? Hızlı okuma tekniklerini öğrenen ve eğitimlerine katılan bireyler çok kısa bir zamanda bunu başarabilirler. Bu nedenle de genel kültür düzeyini artırmak isteyenler, daha kısa sürede anlayarak okumayı amaçlayanlar, daha kısa zamanda daha verimli ders çalışmayı isteyen öğrenciler, zamanı daha etkin kullanmayı amaçlayan yöneticiler, LGS, TYT-AYT ve KPSS gibi sınavlarda daha çok soruyu seri bir şekilde kısa zamanda cevaplamayı hedefleyenler hızlı okumayı tercih ermektedirler.

https://www.bilisselakademi.com/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı