14. Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları Başlıyor

Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, organizasyonun tanıtım anlamında Kemer’e büyük katkısı olduğunu söyledi.

 

Qualista Beach’te düzenlenen basın toplantısına, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Cansın Efir, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kıyar, sporcular ve basın mensupları katıldı.

 

Dünyanın en bilinen ekstrem spor organizasyonlarından olan Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları’na bu yıl 42 ülkeden 400’ü aşkın sporcunun katılması bekleniyor.

 

Kemer Belediyesi’nin de büyük destekleriyle bu yıl 14’ncüsü gerçekleştirilecek olan organizasyon, spor ve tatil konseptini bir arada sunan Türkiye’de spor turizminin en önemli etkinliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmasında, uluslararası organizasyonları yapmanın çok zor olduğunu ve bunu başaran KEMK Başkanı Semih Özdemir ve ekibini tebrik ettiğini söyledi.

 

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları’nın 13 yıldır Kemer’e tanıtım anlamında büyük katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Yarışlara katılan 400 sporcu ülkelerine döndüğü zaman Kemer’in ve Türkiye’nin güzelliklerini anlatacaklardır. Organizasyonun tanıtım anlamında Kemer’e büyük katkısı var. Organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporculara başarılar diliyorum.

 

KEMK Başkanı Semih Özdemir ise yarışlar hakkında teknik bilgiler verdi. Yarışların bu sene daha kapsamlı olduğunu ifade eden Özdemir, “Bu sene ilk defa yarışa katılacak olan sporcular var. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Yarışlarımız 4 gün sürecek ve yarın Çamyuva Mahallesi sahilinden plaj etabıyla başlayacak. Perşembe günü Göynük Mahallesi’nden başlayan ve Kemer merkezde sonar erecek olan orman etabı var. Orman etabımız 40 kilometre. Cuma günü ise 40 kilometrelik sky etabımız var. Cumartesi gün ise 60 kilometrelik dağ etabı var. Dağ etabı Çamyuva sahilinden başlayıp 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde bitecek.” dedi.

 

Bu sene etaplarda zorluk derecesine göre bazı değişiklikler yaptıklarına değinen Özdemir, “Geçen sene sporcular etaplarımızda çok zorlandı. Bu sene etapların ilk bölümlerini kolay son bölümlerini daha zor hale getirdik. Bizi destekleyen tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Lojistik, sahadaki personel ve iş gücü anlamında en büyük destekçimiz olan Kemer Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya da organizasyonun Kemer turizmine büyük katkı sağladığını ifade ederek, turizmciler olarak organizasyona tam destek verdiklerini kaydetti.

 

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de yarışların son gününde herkesi Tahtalı Dağı’nın zirvesine beklediklerini aktardı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı