Milli Kürekçiler Bulgaristan'da Sahne Alacak

Türkiye Kürek Milli Takımı, 19-23 Temmuz tarihlerinde Bulgaristan’da düzenlenecek Ümitler (U23) Dünya Şampiyonası’nda yarışacak.

10 SPORCU VE 5 EKİP YARIŞACAK

2023 yılında çıktığı yarışlarda şu ana kadar 16 madalya kazanan Kürek Milli Takımı, U23 Dünya Şampiyonası’nda madalya için suya inecek. Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde 19 -23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan U23 Dünya Şampiyonası’na Türkiye Kürek Milli Takımı, 10 sporcu ve 5 ekiple katılacak.

2022 DÜNYA İKİNCİSİ ELİS ÖZBAY ALTIN MADALYA İÇİN YARIŞACAK

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 2022 U23 Dünya Şampiyonası’nda Dünya İkincisi olan Gümüş Madalyalı Elis Özbay, bu yıl düzenlenecek şampiyonada Hafif Kilo Tek Çifte (BLW1X) kategorisinde altın madalya için mücadele edecek. Erkeklerde Şefik Çakmak ve Ahmet Ali Kabadayı ikilisinde oluşan Hafif Kilo İki Çifte (BLM2X) ekibi ve Tek Çifte kategorisinde (BM1X) Cevdet Ege Mutlu yer alacak. Kadınlarda ise Hafif Kilo Tek Çifte’de (BLW1X) Elis Özbay, Hafif Kilo İki Tek’te (BLW2-) Simla Suay Alıncı ve Irmak Fertuğ, Hafif Kilo Dört Çifte’de (BLW4X) ise Ebru Akınal, Deniznur Serra Baykara, Eda Erkan ve Nisan İpar yarışacak.

ERHAN ERTÜRK: “KÜREKTE ASIL MACERA ŞİMDİ BAŞLIYOR”

U23 Dünya Şampiyonası kafilesiyle birlikte Bulgaristan’a gelen Erhan Ertürk, yaptığı açıklamada alınan başarıların önemine vurgu yaparak hedeflerine giden yolun daha yeni başladığını ifade etti. Başkan Ertürk: “U19 kategorisinde önemli başarılar elde ettik. 2023 senesinde daha yılın ilk yarısı olmadan toplam 16 madalya kazandık. Ancak asıl macera şimdi başlıyor. Bunun en önemli adımı da U23 Dünya Şampiyonası. Buradan zaferle ayrılacağımıza inanıyorum. Şimdiden Millilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

19 Temmuz Çarşamba günü eleme yarışlarıyla başlayacak olan yarışlar 23 Temmuz Pazar günü final yarışları ile son bulacak. Yarışlara katılacak Milli ekipler şu şekilde yer alacak:

U23 KADINLAR
– HAFİF KİLO TEK ÇİFTE (BLW1X)
ELİS ÖZBAY

– HAFİF KİLO İKİ TEK (BLW2-)
SİMLA SUAY ALINCI – IRMAK FERTUĞ

– HAFİF KİLO DÖRT ÇİFTE (BLW4X)
EBRU AKINAL – DENİZ NUR SERRA BAYKARA – EDA ERKAN – NİSAN İPAR

U23 ERKEKLER
– TEK ÇİFTE (BM1X)
CEVDET EGE MUTLU

– HAFİF KİLO İKİ ÇİFTE (BLM2X)
ŞEFİK ÇAKMAK – AHMET ALİ KABADAYI

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı