Saray Belediyesi’nden GüvemFest

Doğal ve yöresel lezzetlerine sahip çıkan Saray Belediyesi, 25 Eylül Pazar günü Güneşkaya’da 1’inci Güvem Festivali’ni gerçekleştirdi. Doğanın ve temiz havanın keyfini çıkaran Saraylılar, doyasıya eğlendi.  Festivalde vatandaşlara güvem suyu şerbeti ve yöresel lezzetler ikram edildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU
Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, doğal ve yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla 25 Eylül Pazar günü Güneşkaya’da 1’inci Güvem Festivali’ni gerçekleştirdi. Festivale Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Fuat Ünal, Birdal Gökdağ, CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Neşeli ve Yönetimi, CHP Saray Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ERKİŞ: “BÜYÜK ONUR DUYUYORUM”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalin açılış konuşmasını Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş yaptı.  Başkan Erkiş şunları ifade etti:

“Dünyanın en eski, en oturuşmuş dolayısıyla zeminle deniz seviyesiyle müsami olmaya en güçlü aday olan Istranca Dağlarının eteklerinden, Yıldız Dağları’nın eteklerinden sizlere seslenmek benim için büyük bir mutluluk. Dağın başı dağ felsefede ve toplumsal hayatımızda güçlüğü, zorluğu simgeliyor. Zorlukların ve güçlüklerin tabii anlamda başı sayılan güz ekinoksunun hemen ertesinde bugün burada sizlerle buluşmak bahtiyarlıkların en güzeli. Dağı aşmak deriz, dağı delmek ve daha güçlü, kudretli kişiler için dağdeviren deriz. Burada bir meydan okuma vardır zorluklara. Bugün, dağın başında bizi bekleyen güçlü iklime, bizi bekleyen önümüzdeki zorlu 6 aya bir meydan okuyoruz. Hayatı kutsuyoruz, dağ başında Güneşkaya’dan biz varız. Baharda, bahar ekinoksunda tekrar buluşmak üzere biz buradayız diyoruz. Tabiata saygıyla, manilerle dolu edebiyata saygıyla, sanata saygıyla bugün burada buluştuk. Türkiye’de örnek gösterilecek etkinliklerden birisi olacağına yürekten inandığım ekinoks festivallerinin birincisi bugün burada sizlerin katılımıyla ve tarihe not düşerek gerçekleşmektedir. Ateşle, ateşin iddiasıyla ateşin bizi muhafaza eden, güçlüklerden arındıran ve tabiatın vahşi donduruculuğundan, vahşi hayvanların saldırılarından koruyan tesiriyle ateşi burada bir anlamda kutsayarak dinimiz ve milletimiz için en önemli unsurlardan birisi olan eşitlik düşüncesine vurguyla bunu ele alıyoruz. Ekinoks, eşitlik demektir. Gecenin gündüze eşitliği, kısa çöpün uzun çöple ödeştiği an demektir. Bugün burada ekinoksu, tabiatı, dağı, dağ başını, ateşi, güneşi, kayayı ve Güneşkaya’yı selamlayarak sizlerle birlikte birincisini düzenlemekten bu festivalin büyük bir onur duyuyorum. Hepimize hayırlı olsun.”

GÜVEM SUYU ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ
Konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde Saraylılar doğanın, temiz havanın ve doyasıya eğlencenin keyfini çıkardı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde güvem suyu şerbeti ve yöresel lezzetler ikram edildi. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş vatandaşlarla yakından ilgilenerek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni