Metro Türkiye, Düzenli Analiz ve Denetimlerle Güvenilir Alışveriş Sunuyor

Bal, pastırma, peynir gibi iftariyeliklerden bakliyatlara, meyve-sebzelerden et – balık çeşitlerine ve kolayca hazırlanabilen tatlılara kadar iftar ve sahurda gönül rahatlığıyla besleyici ve lezzetli sofralar kurabileceğiniz her çeşit ürün, güvenilir alışverişin adresi Metro’da sizleri bekliyor. Düzenli analiz ve denetimlerden geçirilen Metro Usulü ürünler, Ramazan sofralarına hem lezzet hem de kalite ve güven katıyor. 

Hem profesyonel şeflerin hem de kendi mutfağının şefi olanların tüm ihtiyaçlarını zengin ürün çeşitliliğiyle uçtan uca karşılayan Metro Türkiye, bir ay boyunca en özenli sofraların kurulduğu Ramazan ayı için de hazır! Herkesin aynı masa etrafında buluştuğu Ramazan sofraları için bal, pastırma, peynir gibi çeşit çeşit iftariyeliklerden sofraların vazgeçilmezi bakliyatlara, meyve-sebzelerden et – balık çeşitlerine, kolayca hazırlayabileceğiniz tatlılardan iftar sonrası içilen çay ve kahvelere kadar aradığınız her şeyi Metro Türkiye’de bir arada bulmanız mümkün. Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 1990 yılından bu yana tüketicilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan Metro Türkiye, düzenli analiz ve denetimlerden geçen ürünleri ile Ramazan sofralarına lezzetin yanı sıra kalite ve güven de taşıyor. 

Kaliteli ve güvenilir Metro Usulü ürünler

Kaynaktan sofraya değer zinciri boyunca gıda ve ürün güvenliğini korumak amacıyla analizler gerçekleştiren Metro Türkiye, Ramazan ayında da yine güvenilir ürünleri “Metro Usulü” yaklaşımıyla müşterilerine ulaştırıyor.  Ürün henüz reyona gelmeden yaptığı denetimlerle üretimde kullanılan yemin, suyun, tarım ilacının insan sağlığına ve yasalara uygunluğunu ve üretim tesislerinin hijyen şartlarını kontrol eden Metro Türkiye, taklit ve tağşiş konusunda da ciddi çalışmalar yürütüyor.

Metro olarak tüketicilerimizin sağlığını korumak, haksız ticareti önlemek ve sürdürülebilir gıda çalışmalarını desteklemek amacıyla çalıştıklarını belirten Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, “Türkiye’de gıdanın itibarını zedeleyen en önemli konuların başında gelen gıdada hile ve tağşiş konusuyla ilgili olarak 2016 yılında gıdalarda taklit & tağşiş çalışmalarını başlattık ve hala düzenli olarak bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek gıda tağşiş ve taklit açısından potansiyel olabilecek tüm gıda ürün gruplarını masaya yatırdık ve risk analizi ile gıda ürünlerinin tağşiş haritasını oluşturduk. Çalışma sonunda 115 farklı ürün çeşidinde 54 farklı taklit riskine karşı analiz çalışmalarımıza düzenli olarak devam ediyoruz. Bazı analizler Türkiye’de yapılırken bazıları ise yurt dışına gönderiliyor ve analize tabi tutuluyor” dedi.

Sadece analizlerden başarıyla geçen ürünleri müşterileriyle buluşturduklarını vurgulayan Alkaç, “Metro Türkiye olarak hem gıda güvenliği kriterlerine uygun hem de tüketiciye doğru ürünleri sunabilmek açısından tağşiş içermeyen ürünleri reyonlarımıza koyuyoruz. Analizler ürünler daha rafa gelmeden yapıldığından müşterilerimize sunduğumuz gıdaların güvenilir gıdalar olduğunu garanti altına alıyoruz. Ayrıca hazırladığımız analiz planları doğrultusunda yıl içerisinde ürünün riskine göre önceden belirlediğimiz sıklıklarda raflarımızdan rastgele seçtiğimiz ürünleri de analize alıyoruz. Analizlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde kurduğumuz etkin sistemler vasıtasıyla çok kısa sürede ürünleri tüm mağazalarımız ve depolarımızdan geri çekiyoruz.” diye konuştu. 

“Kaliteli ve güvenilir adreslerden alışveriş yapın”

Deniz Alkaç, Gıda alışverişinin daha da arttığı Ramazan ayında özellikle en çok tercih edilen peynir, bal, zeytinyağı, pastırma ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerinde taklit ve tağşişe karşı dikkatli olmak gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Hileli gıda üretenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden olan taklit ve tağşiş, ürünlerin besin değerini ortadan kaldırırken tüketicilerin sağlığı ve bütçeleri açısından önemli sorunlar yaratıyor. Sağlığımız açısından ciddi riskler barındıran sahte gıda ürünleri ancak laboratuvarlarda yapılan analizlerle tespit edilebiliyor. Bu nedenle Özellikle ürünün fiyatı piyasa değerinin çok altındaysa buna karşı temkinli yaklaşmak ve en önemlisi de kaliteli ve güvenilir adreslerden alışveriş yapmak çok önemli. Tüm tüketicilere kalitesine ve iş yapış şekline inandıkları yerlerden alışveriş yapmalarını öneriyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı