İzmir'de Ramazan eski günlerdeki gibi şenlikli geçecek

Eski Ramazan geleneğini devam ettirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, iftar sonrası Ramazan Şenliği düzenliyor. İlk etkinliği 12 Mart Salı günü (bugün) Bornova Belediyesi Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde düzenleyecek İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları hem yüzlerce yıllık geçmişe sahip gölge oyunlarıyla hem de Semazen gösterisi ve konserlerle buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü ayı Ramazan’da farklı noktalarda yaptığı iftar organizasyonları sonrası Ramazan Şenliği düzenliyor. İlk şenliği 12 Mart Salı günü (bugün) Bornova Belediyesi Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde düzenleyecek İzmir Büyükşehir Belediyesi, iftar sonrası yüzlerce yıllık geçmişe sahip gölge oyunlarını da vatandaşlarla buluşturacak. Eski Ramazan geleneğini sürdürmek ve mahalle dayanışmasını ön plana çıkarmak için her sene düzenlenen Ramazan Şenliği’nde ayrıca Semazen Gösterisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası konseri de İzmirlilerle buluşacak. Ücretsiz olacak etkinlikler saat 20.30’da başlayacak. Ayrıca şenliğe katılanlara geleneksel kıyafetlerle limonata, kağıt helva, dondurma ikramı yapılacak.

Ramazan Şenliği buluşmalarının ikincisi 21 Mart Perşembe akşamı Karabağlar Belediyesi Kibar Sosyal Tesisleri’nde, üçüncüsü ise 27 Mart Çarşamba akşamı Konak Belediyesi Toros Tesislerinde düzenlenecek. Detaylı bilgiye www.kultursanat.izmir.bel.tr sitesinden ulaşılabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı