“Niyetler 2" Sergisi Akbank Sanat'ta

Sanatın gücünü her yaştan sanatseverle buluşturan Akbank Sanat, Açık Diyalog İstanbul iş birliği ile Türkiye’de çağdaş sanatı destekleyen “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer programının ikinci döneminin bir parçası olarak gerçekleşen ‘Niyetler 2’ sergisine ev sahipliği yapıyor.  Sergi, uygulamacı ve araştırma odaklı bir yaklaşımla geliştirilen 14 sergi projesini bir araya getirerek izleyicilere çağdaş sanatın derinliklerini keşfetmeye davet ediyor.

Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat iş birliği ile bu sene beşincisi gerçekleştirilecek “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı’nın ikinci dönem mezunlarının sergisi Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

‘Niyetler 2’, katılımcı küratör adaylarının, insanın kendi varoluşu ve yaşamı üzerine düşünmeye ve sorgulamaya yönlendiren niyetleriyle oluşturdukları projeleri sergiliyor. Bu özgün eserler, aynı mekân için tasarlanmış olmalarına rağmen yaşama farklı açılardan bakan projeleri bir araya getirerek izleyicilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Sergi, farklı konseptlerle geliştirilen eser seçkileri, bir arada sergilenerek, yeni bağlamsal ilişkiler yaratması niyetiyle gerçekleştiriliyor. İnsan varoluşuna dair çeşitli perspektifleri bir araya getirerek izleyicilere sayısız dünya görüşü sunma potansiyeli taşıyor.

Akbank Sanat, bu etkileyici sergi ile sanatseverlere, çağdaş sanatın güçlü ve çeşitli ifadesini keşfetme fırsatı sunarken, genç küratör adaylarının vizyonlarına da vurgu yapmayı amaçlıyor.  

Sergi adı: Niyetler 2 “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” Seminer Programı Bitirme Projeleri Sergileri

Sergi tarihi: 7 Şubat – 9 Mart 2024

Proje Danışmanları ve Küratörler: T. Melih Görgün, Mahir Namur

Program Direktörü: Billur Tansel

Katılımcılar: Canberk Akçal, Oya Aşan Yüksel, Gamze Baktır, Ecem Naz Çakır, İlke Çolak, Burçak Fakıoğlu Yakıcı, Tülay Haspulat, İdil Kemaloğlu, Egenur Öztelli, Arzu Sancar, Özüm Ezgi Satılmış, Mine Söyler, Tuba Terhan, Melike Yürekli

AKBANK SANAT Salı gününden Cumartesi gününe 11:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi ücretsizdir. 

 

AKBANK SANAT 30 YAŞINDA

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklerken, her yaştan sanatseverlerle kurduğu güçlü bağ ile çalışmalarına devam eden Akbank Sanat; yerel ve evrensel mirasın korunarak kuşaklara aktarılması hedefiyle 30’uncu yılını kutluyor. Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir araya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine olanak sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. ‘Değişimin hiç bitmediği yer’ olma misyonuyla yılda 700’den fazla etkinlikle sergilerden çağdaş dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 34’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali ve 20’nci yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali; her yıl sadece İstanbul’da değil, üniversite kampüslerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir araya geliyor. Sanatseverleri yıl boyunca dört sergiyle buluşturan Akbank Sanat, ‘Kampüste Dijital Sanat’ projesi ile özel bir dijital sanat sergisi ve yan etkinliklerini de yine kampüslere taşıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı