Sakıp sabancı müzesi'nin öğrenme programları zengin içerikleriyle aralık ayında devam ediyor

SAKIP SABANCI MÜZESİ’NİN ÖĞRENME PROGRAMLARI 

ZENGİN İÇERİKLERİYLE ARALIK AYINDA DEVAM EDİYOR.

 

 

Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları aralık ayı ve yeni yıla özel hazırlanan zengin içerikleriyle 2023’ü tamamlıyor.

 

3-9 yaş grubu çocuklara yönelik Çocuk Atölyeleri, hafta sonlarında çocuklara yaratıcı ve eğlenceli deneyimler sunuyor. 9 Aralık Cumartesi günü Arkki Türkiye tarafından tasarlanan Gelecek Canlanıyoratölyesinde çocuklar geleceğin şehirlerindeki binaların, meydanların ve parkların nasıl olacağın üç boyutlu maketlerle canlandıracak.  

 

Romantizmin, gündelik hayatlara nasıl yansıdığını ele alan Küçük Romantikler serisi ise 10 Aralık Pazar günü Osmanlı’da Romantik Olmak atölyesiyle devam edecek. Küçük Romantikler’in üçüncü serisi olacak atölyede çocuklar Romantizm’in Osmanlı İmparatorluğu’ndaki izlerini takip edecek, Şehzade Abdülmecid Efendi’nin tablolarındaki romantik izleri keşfedecek ve hayallerindeki saray resmi koleksiyonunu tasarlayacak. 

 

16 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek Toprak Ana’dan Palete: Osman Hamdi’nin Renkleri atölyesinde çocuklar, insan doğa ilişkisi, sürdürülebilirlik kavramlarından yola çıkarak kültürel bir miras olan boya üretiminin tarihçesini öğrenecek, bitki tozları ve baharatlar kullanarak Osman Hamdi Bey’in tablolarındaki farklı renk tonlarında boya üretecekler. 

 

Geleceğin kültür mirasının koruyucusu olan çocukların arkeolojiyi tanıması ve merak duygularının bilinçli bir bilgi arayışına dönüştürülmesi için yardımcı olmayı hedefleyen Arkeolojik Kazı atölyesi 17 Aralık Pazar ve 23 Aralık Cumartesi günleri gerçekleştirilecek. Atölyeye katılan çocuklar Jr. Archaeologist ekibinden bir arkeolog ve bir konservatör eşliğinde SSM’nin bahçesinde kazı yapacak, eserlerini toprak altından çıkaracaklar. 

 

Çocuklar 30 Aralık Cumartesi günü Yeni Yıl Atölyesi: Kartpostal Yapıyorum atölyesinde ebeveynleriyle birlikte Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisinden ilhamla SSM Bahçesi’nde yere dökülen tohum ve yaprakları toplayarak sevdiklerine hediye edecekleri kartpostallar tasarlayacak.  Aynı gün gerçekleştirilecek Yeni Yıl Atölyesi: Kapı Süsleri Tasarlıyorum ile de SSM Bahçesi’nden topladıkları tohum, yaprak ve çiçeklerle kapılarını süsleyecek bir yeni yıl çelengi yapacak. 

 

SSM’nin 18-36 aylık bebeklere yönelik Pusetli Aileler programı kapsamında 15 Aralık Cuma günü Müzede Duyularımı Keşfediyorum atölyesinde Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisinde yer alan seçili eserlerdeki renk, şekil ve figürleri incelenecek. 22 Aralık Cuma günkü Müzede Duyularımı Keşfediyorum atölyesinde ise, 115 farklı bitki çeşidini barındıran ve yüz yıllık geçmişiyle İstanbul’un en önemli bahçelerinden biri olan SSM Bahçe keşfedilecek. 

 

Yetişkinlere yönelik düzenlenen Müzede An’da: Beden/Hareket Temelli Sanat Terapi Atölyesi 16 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Katılımcılar, SSM Koleksiyonu’nda yer alan Kenan Ali Yontuç’un Figürheykelinden ilhamla zihin ile beden arasındaki köprüyü güçlendirerek sanat eserinin bedende bıraktığı izleri, imge ve sembollere odaklanacak. 

 

20 Aralık Çarşamba günü çevrimiçi yapılacak Müzede An’da: Çevrimiçi Sanat Terapi Atölyesi’nde katılımcıların, SSM Koleksiyonu’nda yer alan Fikret Mualla’nın eserlerinden ilhamla sanatçı ve eseriyle derinlemesine bağ kurması, sanat aracılığıyla duygu ve yaşantılara farkındalık kazanması hedeflenecek. 

 

30 Aralık Cumartesi günü Yeni Yıl Atölyesi: Suluboya ile Kartpostal Boyama atölyesiyle ise SSM Bahçesi’nden farklı manzaraları suluboya ile resmedecek katılımcılar, sevdikleri için yeni yıl kartpostalları hazırlayacak. 

 

Çocuklara ve yetişkinlere yönelik öğrenme programları hakkında detaylı bilgi için Sakıp Sabancı Müzesi’nin web sitesi ziyaret edilebilir. 

ARALIK 2023 SSM ÖĞRENME PROGRAMI

 

Hafta Sonu Çocuk Atölyeleri

Tarih

Atölye

Yaş grubu

Saat

9 Aralık Cumartesi

Gelecek Canlanıyor

4-6 Yaş

11.00-13.00

10 Aralık Pazar

Küçük Romantikler III: Osmanlı’da Romantik Olmak

7-9 Yaş

14.00-16.00

16 Aralık Cumartesi

Toprak Ana’dan Palete: Osman Hamdi’nin Renkleri

7-9 Yaş

14.00-16.00

17 Aralık Pazar

Arkeolojik Kazı Etkinliği

5-9 Yaş

13.00-15.00

23 Aralık Cumartesi

Arkeolojik Kazı Etkinliği

5-9 Yaş

11.00-13.00

30 Aralık Cumartesi

Yeni Yıl Atölyesi: Kartpostal Yapıyorum

4-6 Yaş

11.00-12.00

30 Aralık Cumartesi

Yeni Yıl Atölyesi: Kapı Süsleri Tasarlıyorum

6-8 Yaş

13.00-14.00

 

Pusetli Aileler

Tarih

Atölye

Yaş grubu

Saat

15 Aralık Cuma

Müzede Duyularımı Keşfediyorum

2-4 Yaş

11.00-12.00

22 Aralık Cuma

Müzede Duyularımı Keşfediyorum

18-36 Ay

11.00-12.00

                                       

Yetişkin Atölyeleri

Tarih

Atölye

Saat

16 Aralık Cumartesi

Müzede An’da: Beden/Hareket Temelli Sanat Terapi Atölyesi

11.00-13.00

20 Aralık Çarşamba

Müzede An’da: Çevrimiçi Sanat Terapi Atölyesi

19.00-21.00

30 Aralık Cumartesi

Yeni Yıl Atölyesi: Suluboya ile Kartpostal Boyama

11.00-12.30

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı