Sümela Kültür Yolu'nda 6. gün geride kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Trabzon’daki durağı Sümela Kültür Yolu Festivali’nin altıncı günü yine yoğun bir katılımla geride kaldı.

‘BU FİLM ENGELLİLERE UMUT OLUYOR’

Sümela Kültür Yolu Festivali’nin altıncı gününde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Büyük Salonu’nda engelli milletvekili ve avukat Serkan Bayram’ın hayatını konu alan ‘Buğday Tanesi’ filminin gösterimi yapıldı. Gösterime katılan Bayram, “Tüm zorluklara rağmen bugün burada olmak çok heyecan verici.  Beni burada seyirciyle buluşturan Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Filmimiz engellilere umut oluyor ve aynı zamanda herkese de farkındalık aşılıyor” yorumunu yaptı. 

ON BİNLER KONSERLERE AKIN ETTİ

Sümela Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde müzik coşkusu 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Samida grubuyla başladı. Ayasofya Camii Dış Avlusu’nda ise Ömer Karaoğlu ile ‘Ezgiler’ sesleri yükseldi. Akşam saatlerinde Trabzon Fuar Merkezi’nde ise sanatçı Ali Kınık sahne aldı. Konserler on binlerce kişi tarafından takip edildi. 

TİYATRO, DANS GÖSTERİSİ VE SİNEMA TIRI

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde ‘Kanlı Nigar’ oyunu sergilenirken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Destanların Dansı etkinliği gerçekleşti. Vakfıkebir-Tonya’da ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Gezen Sinema Tırı, özel film derlemelerini seyirciyle buluşturmaya devam etti. 

ÇOCUKLAR DA SANATLA BULUŞTU

Festival boyunca çocuk etkinlikleri de unutulmuyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Küçük Salonu’nda Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk operası ‘Eni’nin Kalbi’ sahnelenirken, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde çocuk atölyeleri gerçekleşti. ‘Kukuli’ sahne gösterisi ve ‘Burak Sezen ile Çocuk Şarkıları’ etkinliği de çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Trabzon’da düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali 27 Ağustos Pazar günü sona erecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 10000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı